Dags för en hyllning: Jenny Lundskog

I onsdags höll projekten Ellen och allan sin terminsavslutning i Lund. Jag var inte där. Jag var istället sjuk och hemma och nerbäddad. Det var en missräkning och det grusade planerna att publicera det här inlägget i samband med det. För onsdagens stora händelse var att Jenny Lundskog avtackades som projektledare för Ellen. Det är stort – Jennys avsked är slutet på en epok för lokalföreningens samtalsgruppsprojekt. Det här inlägget tillägnar jag till henne och det kommer i formen av en hyllning.

När jag lanserade den här bloggen i oktober, så gjorde jag det med målsättningen att lyfta fram de människor jag får omge mig med i mina ideella engagemang. Idén till det här inlägget förekom den formuleringen. En kan säga att Jenny på så sätt kom att inspirera uppkomsten av min blogg. Det är viktigt att dela med sig av uppskattning. Jenny har ofta påmint mig om det. Kanske är det för att hon uppskattar uppskattning så mycket, för det har hon också kunnat påminna mig om ofta. På sitt eget vis. För Jenny har redan varit på mig; varför nämner du inte mig på din blogg? Vänta du bara, ville jag säga, och tänkte på det här. Men jag kan hålla en hemlis.

Utöver personliga skäl till att visa uppskattning finns andra. Betydelsen av det för tilltron inom en grupp, till exempel. Eller mellan två individer. Ytterst handlar det för mig om vikten av den medsysterliga och solidariska handlingen att lyfta fram varandra. Rättighetskämpe är inget du är, det är något du blir. Det kräver en viss hängivelse. Vi har givit oss in i en bransch där vi kan känna igen våra övertygelser i många runtom oss. Det ska vara av betydelse att vi inte är ensamma om dem också. Jag vill att det ska finnas tillgängligt. Att jag i Jenny Lundskog kan känna igen en person med starkt patos för inkludering, rättvisa och jämställdhet. Att jag efter ett 1½ år långt samarbete sett med vilken professionalitet hon låter detta patos vägleda henne i ord och handling. Det, vill jag framhålla, kommer göra henne till en utmärkt medarbetare på var arbetsplats hon söker sig till där dessa värderingar finns med.

Så tack så hemskt mycket för det samarbete som vi haft tillsammans, Jenny. Du handplockade mig till allan och det glömmer jag inte i första taget. Därigenom kom du att uppmuntra mig att kliva in i en period av mitt liv som varit ytterst lärorik och inspirerande. Det gör det extra speciellt i retrospektiv, för jag hade aldrig kunnat lista ut det själv. Du vet att jag är enfaldig. Jag har lärt mig mycket av dig, och vi har lärt oss mycket av varandra. Du kommer fortsätta att vara en förebild för mig. Det är så jag vill ha det. Jag tror på dig, och det hoppas jag att du tar med dig det i vad du nu kommer ta dig an i framtiden.

Med vänliga hälsningar,

Björn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s