Samarbete

Du som hittat hit är förhoppningsvis intresserad av att 1) samarbeta med mig. Om inte så kanske du 2) känner eller vet någon som kan vara det. Oavsett skälet är mina kontaktuppgifter i så fall till för att användas eller spridas. Nedan går jag igenom min profil, en profil som handlar om vad jag arbetar med och vad jag vill fortsätta utvecklas inom. Jag söker utmaningar, så känn dig fri att kontakta mig oberoende av om din förfrågan är av liten eller stor art.

Genusvetare, med fokus på barn och ungdomar

Som genusvetare har jag ett särskilt intresse för barn och ungdomar. Uppväxten är tiden då våra könsroller formar oss som mest. Det är också en knepig tid, då det känns svårt för många att komma till rätta med de olika krav som ställs på oss beroende på om vi är födda med snopp eller snippa. Jag tycker inte att dessa krav ska behöva spela så stor roll, och för mig handlar det om friheten att själv bestämma över sitt liv. Många mår dåligt eftersom den de förväntas vara skiljer sig mycket från den de själva vill vara. Om du inte håller dig till könsnormerna är risken stor att du blir straffad – retad, utfrusen, uttittad eller till och med attackerad. Det finns det omvända problemet, att de som anstränger att hålla sig till normerna också känner sig pressade till att göra saker som de vet är fel – som att delta i slagsmål och i mobbing. Att visa på alternativ kan därför vara samma sak som att arbeta för ett bättre välbefinnande bland barn och unga. Engagemanget för dessa frågor går igen i mina ideella engagemang och i mitt arbete, och jag vill bidra till en ökad medvetenhet genom att hålla i föreläsningar samt delta i paneler och i media.

Föreläsare och utbildare

Från min självkännedom som föreläsare vill jag framhålla att jag sällan tar mig rollen som sanningssägare. Jag strävar efter lyhördhet, och att sätta mig i en dialog med dem jag tilltalar. Ibland gör jag det med frågor, ibland med lek och övning – utifrån vad som passar omständigheterna. Jag uppskattar både mindre och större sammanhang, och föreläser på teman såsom genus, normkritik, könsmaktsordningen, mansroller, härskartekniker och heder. Många av dessa teman ingår i min föreläsning betitlad: ”Mansrollen – på lek och på allvar”. Jag har god erfarenhet av att planera och anordna utbildningar, ett exempel på det kan du läsa om på bloggen.

Verksamhetsledare och utredare

Som verksamhetsledare ser jag mig själv som kreativ, prestigelös och målinriktad. Utvärdering och nulägesanalys som viktiga steg i arbetet för en verksamhets utveckling. Rollen som ledare tar jag på mycket stort allvar, och här har jag haft möjlighet att utveckla mig själv i många olika sammanhang. Gräsrotsperspektivet är viktigt för mig, vilket innebär ett inkluderande ledarskap och platta hierarkier. Min erfarenhet och övertygelse är att ett sådant förhållningssätt leder till en välmående arbetsgrupp som växer med ansvaret, samt en organisation som på bästa sätt kan tillgodogöra sig sina resurser. Jag är en duktig administratör, och i rollen som arbetsledare behärskar jag att organisera utbildningar och andra evenemang, schemaläggning, planering samt att utarbeta metodmaterial och utredningar. Som utredare är det av stor betydelse att det finns en organisation bakom mig, för input och samarbete. Jag har extra kompetens inom genus och samhällsanalys, men är metodologiskt förtrogen med att utföra utredningar som involverar intervjuer, enkäter, observationer och/eller text- och bildanalys – oavsett tema.

Jämställdhetskonsult

Rollen som konsult tar in aspekter från övriga rubriker. Antingen har du som uppdragsgivare en tydligt profil för vad du söker – då hoppas jag att min profilering på samhällsvetenskaplig metod, jämställdhet/genus och inkluderande ledarskap passar dig – eller så är du intresserad av att utforma ett uppdrag som inbegriper delar av ovanstående – då hoppas jag du också är intresserad av att göra det i dialog med mig.

Webbredaktör

Webbplatsen bjornjacobsen.com är mitt personliga projekt för att använda webben som kommunikationsmedel. Själv behärskar jag inte programmering, men har däremot god vana av att delta i arbetslag tillsammans med tekniska redaktörer och programmerare. Jag har god erfarenhet av promotion och webb-baserad rekrytering, av att arbeta för att göra en webbplats inklusiv, att främja ett gott samtalsklimat och att utveckla metoder och riktlinjer för diskussionsforum. Jag har också god erfarenhet av att arbeta med en webbplats innehåll, både av det redaktionella arbetet och som skribent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s