Feminism i opposition

Sedan 1 februari är jag vald till Feministiskt initiativ Salas styrelseordförande. Föreningen är ung, har inte funnits längre än sedan förra sommaren, och sitter sedan valet förra året med ett mandat i fullmäktige. Som ordförande har jag fokuserat på att utveckla organisationen och skapa så goda förutsättningar som möjligt för föreningen att bedriva och utveckla feministisk kommunpolitik.

I egenskap av ordförande har jag intervjuats av Sveriges Radio Västmanland, en intervju som sändes i två delar. Den senare ledde till ett meningsutbyte mellan mig och Carola Gunnarsson (C), Salas kommunalråd. Jag uttalar mig om kommunens avstannade jämställdhetsarbetet och hon skyller detta på de tidigare rödgröna majoriteten.

Min replik på detta – ”Jämställdhet kräver en aktiv opposition” – har nu blivit publicerad i Sala Allehanda. Jag lyfter fram att Feministiskt initiativ Sala inte kommer skjuta ansvaret ifrån oss under vår tid i opposition. Ansvaret på att kraven kring jämställdheten tystnat i Sala ligger på alla partier. Först nu finns någon som ställer de kritiska frågorna.

Radiointervjuerna av mig hittar du här:

Fi i Sala jobbar på sikt

Fi i Sala driver på centerkrav om jämställdhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s